گفتگو با خانم دکتر پیری متخصص روانشناسی صنعتی و سازمانی درباره ی آسیب شناسی سازمانها(بخش چهارم)
سوال چهارم:
روانشناسان صنعتی و سازمانی درخصوص پیشگیری از این آسیب ها به چه دستاوردهایی رسیده اند؟
الگوهای مختلفی از دید روانشناسان صنعتی و سازمانی، مهندسین صنایع و مشاوران تغییر یا مشاوران بالندگی در سازمان ها در همه جای دنیا وجود دارد. این الگوها بسته به اندازه و سایز سازمان، فرهنگ سازمان، سبک مدیریت و نیازهای سازمان، متفاوت هستند. اما با بکارگیری یک پروژه شناختی برای سازمان ها، میتوان به این شناخت دست یافت که «این سازمان با چه الگویی می تواند رشد کند؟».
این پروژه شناختی، ما را به این نتیجه میرساند که افراد این سازمان چه نیازها و خواسته هایی دارند، نیازهای کاری سازمان چه نیازهایی است و نیازهای محیط کار و روابط سازمانی چطور تعریف می شود : روابط فردی، روابط کاری و روابط گروه های کاری.
در نتیجه میتوان برای پیشگیری از آسیب ها از این الگو ها استفاده کرد. و مدام الگو را به روز کرد، الگو را چک کرد، آن را توسعه و گسترش داد و یا اصلاح کرد. وقتی الگوی مذکور مشخص و تدوین شد، سازمان میداند برای اینکه سلامت باشد یا سلامت بشود باید به این الگو تکیه کند و از این الگو استفاده کند. الگوهای موثر برای سازمان های کشور، بایستی متناسب با فرهنگ اجتماعی ایران، متناسب با کار در ایران، و متناسب با فرهنگ سازمانی در ایران، تدوین گردند. «کلینیک کندو» سالها به سازمان های بزرگ کشور یاری رسانده است تا بتوانند الگوهای آسیب شناسی متناسب با کشورمان را در سازمان خود طراحی کرده و از این الگوها استفاده نمایند.
بخش پنجم گفتگو با متخصص روانشناسی صنعتی و سازمانی درباره ی آسیب شناسی سازمانها را اینجا بخوانید.